Křehká krkovice v pivní marinádě

Bez šťavnaté krkovičky se žádné zahradní grilování zkrátka neobejde! Základem úspěchu je především marináda, do které maso předem naložíte.


Ingredience:


4 plátky krkovice


400 g zelených fazolek


200 g slaniny


Na marinádu:


5 lžic olivového oleje


200 ml nealko piva


2 lžíce citronové šťávy


1 lžička hořčice


4 stroužky česneku


1 lžička soli


1 lžíce tymiánu


1 lžička oregana


Na dip:


1 lžíce medu


4 lžíce majonézy


1 lžička citronové šťávy


1 lžíce dijonské hořčice


sůl a pepř na dochucení


Postup:


Prošlehejte všechny ingredience na marinádu, naložte maso a nechte uležet. Steaky opečte z obou stran.


Fazolkám odříznete stopky a jednu až dvě minuty nechte přejít varem v osolené vodě. Vždy několik fazolek omotejte plátkem anglické slaniny do svazečku a pečte pět minut na grilu.


V misce si připravte medovo-hořčičný dip smícháním všech ingrediencí. Podle chuti dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem.

reklama

Komentáře