Křehká prsa á la čína

Suroviny na 4 porce:

2 kachní prsa s kůží bez kosti

citrónová tráva

1 mrkev

1 cuketa bílé

hlávkové zelí

1 červená paprika

houby houževnatec (jidášovo ucho)

2 stroužky česneku

sójová omáčka

rybí omáčka

sezamový olej

rýžový (či jiný) rostlinný olej

dle chuti sůl

škrobová moučka

Postup:

Kůži na mase nařežeme do mřížky, osolíme a naložíme do směsi sójové a rybí omáčky s nakrájenou citrónovou trávou, necháme alespoň hodinu marinovat. Mezitím na rozpáleném oleji (ne sezamovém) opečeme pokrájenou zeleninu s houbami, kterou mícháme cca 8–10 minut na skus, přidáme posekaný česnek a zalijeme sójovou a rybí omáčkou rozmíchanou se škrobem. Ochutíme sezamovým olejem, popř. dosolíme.   Maso vložíme na rozpálenou pánev kůží dolů a nasucho opékáme do hněda a pak obrátíme a opečeme i z druhé strany. Poté vložíme na pekáčku do rozpálené trouby na 200 °C a pečeme ještě 15 minut. Maso nakrájíme na plátky a podáváme na zelenině s rýží nebo nudlemi.

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama