Křehké čokoládové sušenky

Spojení kaki a čokolády propadnete. K těmto sladkým sušenkám zbývá dodat jen fakt, že jich není nikdy dost.

Ingredience:  1 ks kaki (lze nahradit mangem nebo broskví), 500 g hladké mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, 250 g másla, 200 g třtinového cukru, 2 vejce, malé kousky čokolády

Postup: Ušlehejte máslo s cukrem. Ve chvíli, kdy zesvětlá, začněte postupně přidávat vejce. Po zašlehání přidejte hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec hrst čokolády.

Těsto nechte hodinu odpočívat. Mezitím si kaki nakrájejte na malé kostičky. Těsto vyndejte z lednice a začněte na plechu tvarovat malé hroudičky. Do každé z nich zapíchněte tři kousky kaki a dejte péct na 160 stupňů, dokud nebudou zlatavé.

reklama

Komentáře

reklama