Moje šťastná hvězda

Křehké makronky nejen ke kávě

Toužíte si doma upéct makronky, ale obáváte se, že se vám nepovedou? Vyzkoušejte je podle našeho postupu krok za krokem.

Ingredience:  120 g jemně mletých mandlí, 150 g cukru moučka, 90 g bílku, 50 g krupicového cukru, potravinářské barvivo (barva záleží jen na vás)

Postup: 

1. Nejprve smíchejte mleté mandle s moučkovým cukrem a směs rozmixujte v mixéru a prosypejte přes cedník. Směs by měla připomínat hladkou mouku, to pomůže tomu, aby byly makronky hladké. Poté vyšlehejte bílky s krupicovým cukrem, dokud vám nevznikne měkká pěna. Přidejte barvu a vyšlehejte pevný sníh.

 2. Do sněhu přidejte směs mandlí a cukru a míchejte pomocí stěrky, dokud nebudete mít hladké, ale pevné těsto. Mělo by se roztékat jen pomalu, příliš tekuté by se vám na plechu rozteklo a makronky by byly placaté.

 3. Na plech dejte podložku na makronky. Připravte si cukrářský sáček a vložte do něj těsto. Opatrně ho naneste do koleček na podložku. Potom párkrát bouchněte plechem o linku nebo o stůl, abyste z makronek dostali vzduchové bubliny.

Kdybyste to neudělali, makronky popraskají. Makronky nechte na vzduchu důkladně zaschnout – při doteku se nesmějí lepit. Zasychání může trvat různě dlouho (30–60 minut), podle vlhkosti prostředí.

Poté předehřejte troubu na 150 °C. Pečte 10–12 minut. Nechte makronky na podložce vychladnout a poté je sloupněte.

4. Makronky můžete plnit klidně až další den. Uchovejte je ale v suchu a chladu. Krémy jsou různé a můžete experimentovat.

5. Rozložte si je na pracovní plochu, na spodní stranu poloviny z nich nastříkejte do středu krém a přiklopte zbylými makronkami.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden