Kuřátko pečené krásně dozlatova. Kdo by ho neměl rád!
Ingredience:
1 kuře o váze 1,8 kg
2 citrony
máslo na potírání
6 bobkových listů
1 malý svazek rozmarýnu
2 celé paličky česneku
1,5 kg brambor na čtvrtky
2 lžíce oleje
sůl a pepř
Postup:
Troubu předehřejte na 190 °C, horkovzdušnou na 170 °C. Citrony rozkrojte na půlky. Dvě půlky vložte do kuřete, stejně tak bobkový list, část rozmarýnu a polovinu paličky česneku.
Brambory a zbylý česnek nasypejte do pekáčku, přidejte sůl, pepř a olej. Odsuňte ke stranám a doprostřed položte kuře. Potřete ho máslem, solí a pepřem.
Nohy můžete svázat provázkem k sobě, maso se pak nevysušuje. Pečte hodinu a deset minut, dvakrát za pečení potřete máslem. Pro větší křehkost ho chvíli nechte odpočívat pod alobalem.
Ještě se na chvíli vraťte k bramborám. Teplotu v troubě zvýšte na 220 °C a pekáč posuňte o příčku nahoru. Brambory, zbylé byliny a citrony promíchejte ve šťávě z pekáče. Zapečte ještě 20 minut a můžete servírovat.
Ingredience: 4 porce 4 středně velké řepy 1 cibule 1 vejce 1 hrnek uvařeného kuskusu 100 g listového špenátu sůl pepř 1 stroužek česneku olej Postup: Řepy oloupejte a uvařte je v osolené vodě doměkka. Poté je nastrouhejte na hrubém struhadle. Dejte je do mísy, přidejte kuskus, ...
Ingredience: 4 porce 4 středně velké řepy 1 cibule 1 vejce 1 hrnek uvařeného kuskusu 100 g listového špenátu sůl pepř 1 stroužek česneku olej Postup: Řepy oloupejte a uvařte je v osolené vodě doměkka. Poté je nastrouhejte na hrubém struhadle. Dejte je do mísy, přidejte kuskus, ...
Hodí se jako příloha ke grilované zelenině i masu nebo sýrům. Skvělé jsou ale i samotné. A nic na jejich přípravě není.Suroviny:5 velkých brambor100 g šunky od kosti½ hrnku nastrouhaného čedaru½ hrnku nakrájené jarní cibulky3 lžíce máslačerstvá petrželka na ozdobusůl, ...
Hodí se jako příloha ke grilované zelenině i masu nebo sýrům. Skvělé jsou ale i samotné. A nic na jejich přípravě není.Suroviny:5 velkých brambor100 g šunky od kosti½ hrnku nastrouhaného čedaru½ hrnku nakrájené jarní cibulky3 lžíce máslačerstvá petrželka na ozdobusůl, ...
Sýr z grilu je velká lahůdka, kterou ocení i vegetariáni. Zásadní je samozřejmě výběr správného typu sýru, vynikající bude grilovaný halloumi nebo camembert. Potřebujete: ✿ 4 sýry s bílou plísní (camembert nebo hermelín)✿ 50 ml medu✿ 100 ml balzamikového octa✿ sůl, pepř✿ hrst ...
Sýr z grilu je velká lahůdka, kterou ocení i vegetariáni. Zásadní je samozřejmě výběr správného typu sýru, vynikající bude grilovaný halloumi nebo camembert. Potřebujete: ✿ 4 sýry s bílou plísní (camembert nebo hermelín)✿ 50 ml medu✿ 100 ml balzamikového octa✿ sůl, pepř✿ hrst ...
Do těchto placiček můžete místo kapusty zkusit brokolici nebo květák. Pokud do nich přidáte ještě nastrouhaný sýr, budou mnohem jemnější. Ingredience: 4 porce 800 g ve slupce vařených brambor 2 listy kapusty 1 malá cibule 1 vejce 5 lžic ovesných vloček sůl pepř olej na ...
Do těchto placiček můžete místo kapusty zkusit brokolici nebo květák. Pokud do nich přidáte ještě nastrouhaný sýr, budou mnohem jemnější. Ingredience: 4 porce 800 g ve slupce vařených brambor 2 listy kapusty 1 malá cibule 1 vejce 5 lžic ovesných vloček sůl pepř olej na ...
Halloumi sýr je řecká specialita. Má specifickou konzistenci i chuť, ale dozajista si ho zamilujete.Suroviny:250–350 g sýru halloumičerstvě drcený pepř2 vejce uvařená naměkko1 velké zralé avokádo1 lžíce sezamových semínekpár listů římského nebo ledového salátupanenský zastudena ...
Halloumi sýr je řecká specialita. Má specifickou konzistenci i chuť, ale dozajista si ho zamilujete.Suroviny:250–350 g sýru halloumičerstvě drcený pepř2 vejce uvařená naměkko1 velké zralé avokádo1 lžíce sezamových semínekpár listů římského nebo ledového salátupanenský zastudena ...
Suroviny: 50 g čerstvých listů ředkvičky 20 g strouhaného parmazánu nebo jiného tvrdého sýru 30 g piniových oříšků (použít můžete ale i jiné, třeba vlašské nebo lískové) 5–6 lžic panenského olivového oleje (nebo jiného za studena lisovaného oleje) 2 stroužky česneku sůl, pepř ...
Suroviny: 50 g čerstvých listů ředkvičky 20 g strouhaného parmazánu nebo jiného tvrdého sýru 30 g piniových oříšků (použít můžete ale i jiné, třeba vlašské nebo lískové) 5–6 lžic panenského olivového oleje (nebo jiného za studena lisovaného oleje) 2 stroužky česneku sůl, pepř ...
Grilovat můžete také ovoce a připravit si tak sladkou tečku za grilováním. Můžete ho použít i jako přílohou ke grilovaným sýrům. Potřebujete: ✿ 1/2 ananasu✿ 1/2 melounu✿ 2 banány✿ 1 karambolu✿ 2 kiwi✿ 12 jahod Na marinádu: ✿ 4 lžíce medu✿ 2 lžíce olivového oleje✿ 1 lžíci ...
Grilovat můžete také ovoce a připravit si tak sladkou tečku za grilováním. Můžete ho použít i jako přílohou ke grilovaným sýrům. Potřebujete: ✿ 1/2 ananasu✿ 1/2 melounu✿ 2 banány✿ 1 karambolu✿ 2 kiwi✿ 12 jahod Na marinádu: ✿ 4 lžíce medu✿ 2 lžíce olivového oleje✿ 1 lžíci ...
Přinášíme vám sadu tipů a rad od našich naniček, které se v kuchyni uměly otáčet. Česnek Chcete-li zmírnit ostrost česneku, můžete ponořit stroužky do studené vody. Když vám zbude oloupaný česnek, brzy se zkazí, ale vyhodit ho je škoda. Naložte stroužky do olivového oleje. Budete tak mít stále po ruce čerstvý česnek a získáte i
Koření obsahuje tolik éterických olejů, že už v nepatrném množství změní chuť jídla. A stejně mocně může působit na zdraví. Účinek se přirozeně liší druh od druhu, a to nejen v působení, ale i jeho intenzitě. Tentokrát jsme vybrali pět nejsilnějších druhů koření na nejběžnější neduhy. Skořice Ačkoli si toto koření spojujeme především s báječnou
Teplé letní dny jsou konečně tady, a jak si je lépe vychutnat než v příjemné společnosti. Ať už zamíříte ven s přáteli, s partnerem na romantickou večeři či si dopřejete chvilku o samotě v pohodlí dom
Jen o pár kilometrů od Krašova nás uprostřed lesů zaujme vypínající se věž zříceniny hradu Libštejn. Byl založen ve 14. století a svého času býval také proslulým vězením. Pro obléhání však neměl ideální umístění, protože sice stál na vysokém kopci, ale několik ještě vyšších bylo poblíž, takže odtud mohlo nepřátelské dělostřelectvo pálit ostošest. V období vrcholného
První letošní kruh v obilí ve Velké Británii se objevil 28. května, když ho ráno našel farmář v Broad Hintonu v hrabství Wiltshire. Podle odborníků by mohl poukazoval na blížící se sluneční události,
Se svojí matkou jsem se vždy strašně hádala, a nejvíc, když jsem měla malé děti. Měla jsem pocit, že vůbec nerespektuje moji výchovu a ta její se mi zdála příšerná! Teď je už pozdě si to vyříkat. Moje máma ke mně nikdy neměla respekt, a tak se člověk vlastně ani nemohl divit, když ho neměla ani tehdy. Nad
Jeho druh každé sousto pečlivě a labužnicky přežvýkává. Trvá dlouho, než ho konečně spolkne. V civilizaci by mu kamarádovo chování nevadilo, ale tady ho přítelovy rituály dohánějí k šílenství. Ponorko
Když mi matka řekla, že za ní naše Lucka ve snu chodí, říkala jsem si, že se už zbláznila. Pak mi to ale po letech dcera potvrdila. V rodině jsem nikdy nezažila moc dobré vztahy. Zejména s matkou jsem si rozuměla docela špatně. Štvalo mě, jak mi do všeho mluví a jak je přehnaně emotivní, někdy téměř až
Bermudský trojúhelník zná každý, ten Aljašský je tak trochu v jeho stínu. Přitom jen od roku 1988 v něm zmizí více než 16 000 lidí! I v tomto případě obestírají místo nejrůznější konspirační teorie, p
Veletrh vědy, největší vědecká akce v České republice, otevírá své brány široké veřejnosti. Ode dneška se v areálu PVA EXPO PRAHA v Letňanech bude prezentovat více než 100 vědeckých pracovišť, firem i
Vejce vařená natvrdo podáváme s různými přílohami, rozpůlená plníme nebo obkládáme, při jejich přípravě používáme pomazánky, saláty i pěny. Jsou proto velmi vděčnou variantou ultra rychlého pohoštění,
Nádherný byt s desítkou rozmanitých luxusních pokojů představuje esenci dokonalého souznění orientální atmosféry se soudobou precizností, tak typickou pro nábytek a doplňky společnosti Covet House, je
V sekci premium najdete to nejlepší z našich časopisů.