Křehké pečené kuřátko

Kuřátko pečené krásně dozlatova. Kdo by ho neměl rád! 


Ingredience:


1 kuře o váze 1,8 kg


2 citrony


 máslo na potírání


6 bobkových listů


 1 malý svazek rozmarýnu


2 celé paličky česneku


1,5 kg brambor na čtvrtky


2 lžíce oleje


sůl a pepř


Postup:


Troubu předehřejte na 190 °C, horkovzdušnou na 170 °C. Citrony rozkrojte na půlky. Dvě půlky vložte do kuřete, stejně tak bobkový list, část rozmarýnu a polovinu paličky česneku.


Brambory a zbylý česnek nasypejte do pekáčku, přidejte sůl, pepř a olej. Odsuňte ke stranám a doprostřed položte kuře. Potřete ho máslem, solí a pepřem.


Nohy můžete svázat provázkem k sobě, maso se pak nevysušuje. Pečte hodinu a deset minut, dvakrát za pečení potřete máslem. Pro větší křehkost ho chvíli nechte odpočívat pod alobalem.


Ještě se na chvíli vraťte k bramborám. Teplotu v troubě zvýšte na 220 °C a pekáč posuňte o příčku nahoru. Brambory, zbylé byliny a citrony promíchejte ve šťávě z pekáče. Zapečte ještě 20 minut a můžete servírovat.

reklama
reklama

Komentáře