Krémová celerová polévka

Získá si vás svou hedvábnou jemností a výraznou chutí. S křupavými krutony či opečenou houstičkou bude neodolatelná.

Potřebujete:

1 a ¼ litru plnotučného mléka, 600 g celeru, 2 lžíce másla, muškátový oříšek, čerstvou petrželku nebo pažitku na ozdobu, pepř, sůl

Na krutony:

3 rohlíky z předchozího dne, 3 lžíce másla

Postup:


  1. Celer oloupejte a nakrájejte na malé kostičky.

  2. Nakrájený celer dejte do hrnce, zalijte mlékem a na malém plameni za občasného míchání ho uvařte zcela doměkka (trvá to asi 20 minut).

  3. Hrnec odstavte a nechte mléko s celerem zchladnout. Pak celer rozmixujte ponorným mixérem.

  4. Do hotového krému vmíchejte máslo a ochuťte ho pepřem, solí a muškátovým oříškem. Krém nechte prohřát. Rohlíky nakrájejte na kostičky a osmažte na másle. Krém podávejte s krutony, ozdobený bylinkami. .

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama