Krémová cuketová polévka

Lahodná polévka s modrým sýrem dokáže pořádně zasytit.

Ingredience: 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce másla, 1 velká cibule, 900 g cuket, 3 lžičky sušeného oregana, sůl a pepř, 500–600 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru, 120 g gorgonzoly, čerstvé oregano na ozdobu

Postup: Dvě lžíce olivového oleje rozehřejte ve velkém hrnci, přidejte lžíci másla a jednu velkou cibuli nakrájenou najemno. Opékejte 5 minut.

Přisypte 900 g cuket, nakrájených na tenká kolečka a 3 lžičky sušeného oregana. Osolte, opepřete a za pravidelného míchání opékejte 15 minut. Přilijte 500–600 ml kuřecího vývaru, povařte půl hodiny.

Polévku těsně před koncem vaření promixujte, případně zřeďte vývarem, vmíchejte 120 g gorgonzoly a nechte ji rozpustit. Podle chuti osolte a ozdobte oreganem.

reklama
reklama

Komentáře