Krémová houbová polévka

Nemáte-li čerstvé houby, můžete použít i kupované žampiony.

Ingredience: 4 porce

● 4 brambory
● čerstvé houby
● 1 cibule
● sůl
● pepř
● 1 lžička kmínu
● 150 ml smetany (30%)
● 1 snítka rozmarýnu
● 2 lžíce másla
● 1 stroužek česneku
● 600 ml zeleninového vývaru
● olej

Postup:

Brambory nakrájejte na kostičky, očistěné houby na plátky, cibuli a česnek nasekejte nadrobno. V hrnci rozehřejte máslo. Opečte na něm cibuli. Přidejte česnek, kmín a houby i s bramborami.

Zalejte vývarem, přidejte rozmarýn a promíchejte. Po změknutí brambor polévku rozmixujte na krém. Opět ji zahřejte, vmíchejte smetanu a stáhněte z ohně. Na talíři vše dozdobte petrželkou.

Příprava: 50 min
Cena za 1 porci: 30 Kč

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden