Krémová polévka se smetanou

Dýňová polévka zahřeje i zasytí. A to je během chladných večerů to nejlepší.


Suroviny:


1 větší dýně hokaido


1 polévková lžíce kari koření


1 velká cibule


olivový olej na restování


200 ml smetany ke šlehání


zakysaná smetana na ozdobu


sůl, pepř


čerstvá bylinka na ozdobu


Postup:


Dýni si pořádně omyjte, vydlabejte a nakrájejte na větší kusy. Ve velkém hrnci si rozehřejte přibližně tři lžíce olivového nebo jiného rostlinného oleje.Mezitím si na menší kostičky nakrájejte oloupanou cibuli. Nechte ji na oleji zesklovatět.


Pak přidejte do hrnce nakrájenou dýni a restuje přibližně 5 až 7 minut. Nyní dýni zalijte 1,5 horké vody, případně zeleninovým vývaremVařte pod pokličkou 25 minut nebo dokud nebude dýně krásně měkká.


Teď je ten pravý čas dýňovou polévku rozmixovat tyčovým mixérem. Dochuťte ji solí, pepřem a kari kořením dle vaší chuti. Servírujte s lžící zakysané smetany a nasekanou čerstvou bylinkou, například petrželkou.


Náš tip


Je-li polévka řídká,přidejte  nastrouhanou bramboru.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden