Moje sladké tajemství

Krémová polévka z lišek

Suroviny:

400 g lišek

1 cibule

1 lžíce másla

petržel

1 stroužek česneku

100 ml suchého bílého vína

1000 ml zeleninového vývaru

150 g žervé

sůl

pepř

Postup:

Lišky očistěte, opláchněte a osušte papírovou utěrkou. Několik si jich odložte stranou na dozdobení, ostatní nakrájejte na malé kousky. V hrnci rozpusťte máslo a přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Jakmile cibule zesklovatí, přidejte do hrnce nakrájené lišky a krátce opečte.

Po chvíli přilijte víno a vývar. Když se polévka začne vařit, lehce stáhněte plamen a vařte 10 minut. Přimíchejte žervé, osolte, opepřete a rozmixujte na hladký krém. Zbylé houby lehce orestujte na másle a dozdobte jimi polévku společně s nasekanou petželí.

Tip!

Na talíři můžete polévku dozdobit lžičkou žervé nebo zakysané smetany.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden