Krémová polévka z lišek

Suroviny:

1 cibule

200 g čerstvých lišek

1 litr vývaru

2 brambory

200 ml smetany ke šlehání

1 lžíce octa

cukr

sůl

kmín

kousek másla

Postup:

Lišky dobře očistěte, případně je propláchněte ve vodě. Ty větší můžete pokrájet.

Na pánvi na másle osmažte nadrobno nakrájenou cibuli téměř dozlatova.

Poté přidejte očištěné lišky a chvíli je restujte. Zalijte vývarem, přidejte oloupané nakrájené brambory, ocet, cukr, sůl a kmín.

Vařte asi 20 minut, dokud brambory nezměknou.

Nakonec vše rozmixujte dohladka, přidejte smetanu a prohřejte. Na ozdobení můžete osmahnout pár lišek na pánvi.

Lišky patří mezi nejlahodnější houby. Mají krásnou vůni, drží si pevný tvar, a ještě k tomu na talíři moc hezky vypadají. Takže když budete mít štěstí a narazíte na ně, neváhejte.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden