Krémová polévka z pečených cuket

Zvládnete ji připravit za pár minut a zasytí i opravdové jedlíky. 


Ingredience:


1 střední cuketa


1 hrnek strouhaného sýra


250 ml smetany ke šlehání


sůl, pepř


1 čajová lžička kari koření


1 stroužek česneku


1 větší cibule


3 lžíce olivového oleje


čerstvá petrželka na ozdobu


Postup:


Cuketu omyjte a nakrájejte na tenké plátky. Ty vyskládejte na plech vystlaný pečicím papírem. Cuketu zakápněte olivovým olejem, osolte a opepřete.


Dejte ji péct do trouby na 190 °C na 20 minut. Ve hrnci si osmahněte na oleji na kostičky nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Jakmile bude cuketa opečená, přidejte ji do hrnce a přilijte 1,5 litru vody. 


Polévku osolte, opepřete a nechte deset minut probublávat. Přidejte sýr, smetanu, kari a rozmixujte. Ozdobte petrželkou. 


Náš tip:


Nejlépe chutná, když ji necháte alespoň na dvě hodiny vychladit v lednici. 

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden