Krémová rajská polévka

Rajské polévky není nikdy dost. Milují ji děti i dospělí. A se smetanou bude ještě lepší.


Suroviny:


1 kg čerstvých šťavnatých rajčat 


1 velká cibule  


5 lžic rostlinného oleje  


50 g másla


150 ml tučné smetany 


sůl, pepř  


snítka rozmarýnu na ozdobu 


1 stroužek česneku


2 lžíce krupicového cukru


Postup:


Ve velkém kastrolu rozehřejte olej a přidejte prolisovaný česnek a na kostičky nakrájenou cibuli. Lehce orestujte a přidejte cukr. Dále ještě 2 minuty restujte.


Nyní přidejte na velké kostky nakrájená rajčata a vařte dalších 10 minut. Pak polévku rozmixujte, přidejte smetanu, máslo a opět mixujte. Dosolte, dopepřete a dozdobte trochou smetany a rozmarýnem. 

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden