Krémová žampionová polévka

Pokud dáváte k večeři přednost polévkám, přijdou vhod ty husté, které můžete doplnit pečivem.


Příprava: 55 min


Náročnost: x


Cena: 65 Kč


Potřebujete:


2 lžíce přepuštěného másla ghí


1 cibuli


500 g žampionů


700 ml zeleninového vývaru


2 lžičky sušené šalvěje


250 ml smetany


sůl, pepř


trochu zelené petrželky


1 Cibuli nakrájejte najemno, žampiony očistěte a nakrájejte je na tenké plátky. V hrnci rozehřejte přepuštěné máslo a asi 5 minut na něm zpěňte nakrájenou cibulku.


2 Pak přidejte většinu nakrájených žampionů, přisypejte šalvěj a za občasného míchání restujte na středním plameni 10 minut. Poté zalijte vývarem a nechte 15 minut vařit pod pokličkou.


3 Nakonec přilijte smetanu, dochuťte solí a pepřem a rozmixujte dohladka tyčovým mixérem. Polévku můžete dozdobit několika plátky žampionů, snítkou petrželky a podávejte třeba s opečeným chlebem.

reklama
reklama