Krémové brambory s karamelizovanou cibulkou

Suroviny:  30 ml olivového oleje a balzamikového octa  2 cibule  30 ml hnědého cukru  6 kusů velkých brambor  špetka soli a pepře  500 ml smetany ke šlehání  250 g parmezánu Postup:  Předehřejeme troubu, na pánvi rozehřejeme olivový olej a opečeme na něm cibuli na střední teplotě dokud nebude měkká a lesklá.

Přidáme balzamiko a hnědý cukr a za stálého míchání asi 5 minut opékáme, dokud cibule nezkaramelizuje.  První vrstvu plátků brambor vyložíme do tukem vymazaného hrnce vhodného do trouby, ochutíme solí a černým pepřem a naklademe navrch vrstvu karamelizované cibule.

Stejným způsobem klademe další vrstvy tak, abyste zakončili vrstvou brambor. Vše přelijeme smetanou, posypeme hoblinkami parmezánu nebo pecorina a pečeme v troubě vyhřáté na 220 °C 30–45 minut, dokud nebudou brambory měkké a opečené do zlatohněda.

Nakrájíme na porce a podáváme.

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama