Krémový minidortíček

Místo mascarpone lze použít tvaroh

Příjemný lehký dortík v horkých dnech příjemně osvěží děti i dospělé.

Ingredience:


  • piškot na vykrajovánky

  • 250 g mascarpone

  • 120 g vanilkové zmrzliny

  • 1 až 2 lžíce moučkového cukru

  • 150 g malin

  • malinová zavařenina


Na dekoraci:


  • 70g bílé čokolády

  • 30g smetany 31%

  • bílá a růžová barva na čokoládu


Postup:

  • Mascarpone vyšlehejte s lehce povolenou zmrzlinou do hladkého krému.

    Podle chuti můžete dosladit, ale také nemusíte. Krém rozdělte na dvě části, do té druhé zapracujte nadrcené maliny. Pro dortík použijte středně velké kruhové vykrajovátko, které vyložte potravinářskou fólií. Na dno vykrajovátka dejte kolečko piškotu, pak navrstvěte marmeládu.

  • Naplňte jeden cukrářský sáček malinovým a druhý tvarohovým krémem. Vrstvěte, můžete kombinovat, jak se vám zlíbí. Nahoře dortík opět přiklopte kolečkem piškotu a dejte ztuhnout do mrazáku. Rozehřejte čokoládu a smíchejte ji se smetanou, obarvěte dle libosti, poté dortík polejte.

  • Na závěr ozdobte dortík pusinkou ze zmrzliny. Z vaničky si malou lžičkou vezměte kousek zmrzliny a druhou lžičkou vytvořte úhledný nok. Opatrně dejte na dortík. Dozdobte malinami a honem mlsejte.


lass="alignnone wp-image-44111 size-medium

reklama
reklama

Komentáře