Krémový patrový dort

Patrový dort s vynikajícím pudinkovo-máslovým krémem a ořechy potěší každého oslavence.

Suroviny

Na korpus - 200 g polohrubé mouky - 4 vejce - 300 g krupicového cukru - 10 lžic horké vody - 100 g mletých vlašských ořechů - ½ balení prášku do pečiva - 50 g rostlinného tuku - tuk a mouka na formu

Na náplň - 400 ml mléka - 2 vanilkové pudinky - 3 žloutky - 330 g krupicového cukru - 400 g másla

Na krém - 120 g čokoládové pomazánky - 100 g másla - 1 lžíce vaječného koňaku - lískové ořechy na ozdobu

Postup

1. Žloutky ušlehejte s cukrem a horkou vodou. Přidejte ořechy, mouku s kypřicím práškem, a rozpuštěný tuk. Pak přimíchejte bílkový sníh. Těsto nalijte do vymazané a vysypané formy a pečte při 180 °C asi 30 minut.

2. Žloutky rozmíchejte ve 300 ml mléka. Přidejte cukr a přiveďte k varu. Pak přilijte pudink rozmíchaný ve zbytku mléka a vařte do zhoustnutí. Po vychladnutí zašlehejte máslo. Korpus vodorovně nakrájejte na tři díly a slepte náplní.

3. Máslo, čokoládovou pomazánku a koňak ušlehejte a pak vzniklým krémem ozdobte povrch a boky dortu a posypte ořechy. Nechte alespoň 30 minut vychladit v lednici.

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama