Křenová omáčka s hovězím

Suroviny:  600–800 g hovězího masa (špička, loupaná plec)  1 malá cibule  1 mrkev  2 bobkové listy  4 kuličky černého pepře  4 kuličky nového koření  100 g másla  100 g hladké mouky  250 ml smetany ke šlehání  sůl a cukr  špetka mletého muškátového oříšku  4–5 lžic strouhaného křenu

Postup: Maso opláchneme, ponoříme do vroucí vody, přidáme cibuli, očištěnou mrkev, sůl a koření a necháme maso povařit doměkka.

V hrnci pomalu rozpustíme máslo, přisypeme do něj mouku a uděláme si světlou jíšku. Jíšku zalijeme asi litrem vývaru z hovězího masa a dobře ji rozmícháme. Omáčku pomalu provaříme a často mícháme asi 25 minut, pak přidáme smetanu, špetku muškátového oříšku a dochutíme solí a trochou cukru, vmícháme křen a necháme omáčku trochu prohřát.

Maso nakrájíme na plátky a zalijeme omáčkou. Podáváme s houskovým knedlíkem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden