Křenové bramboráčky

Máme pro vás recept na pochoutku, kterou si můžete vychutnat při večerním posezení s pivem. Tyto lehce pikantní bramboráčky v sobě skrývají malé překvapení.


Ingredience:


1 kg brambor


6 cm čerstvého křenu


100 ml mléka


150 g hladké mouky


sůl, drcený kmín


2 vejce


6 stroužků česneku


1 lžíce majoránky


olej na smažení


olomoucké tvarůžky


naložená zelenina k podávání


Postup:


Brambory oškrábejte a nastrouhejte první polovinu nahrubo, aby vznikl nadýchaný objem, a druhou polovinu najemno, pro dobrou soudržnost.


Pokud se vám na dně mísy usadilo trochu vody, slijte ji a do nastrouhaných brambor vmíchejte nastrouhaný křen, mouku, mléko, sůl, kmín, vejce, prolisovaný česnek a majoránku.


Těsto by mělo mít takovou hustotu, aby se hezky táhlo. Pokud nemáte problém s ochutnáváním syrového těsta, klidně to udělejte. Myslete při dochucování na to, že tvarůžky jsou dost slané.


Na pánvi rozpalte olej. Do něj sběračkou lijte placičky o něco větší, než je průměr tvarůžku. Na každou placičku položte tvarůžek, mírně ho vmáčkněte do těsta a shora ho přelijte další vrstvou bramborového těsta. Smažte z obou stran dozlatova.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden