Krevetový salát

K tomuto salátu se skvěle hodí i nádech pikantní chuti. Do směsi proto přidejte jednu zcela nadrobno nasekanou chilli papričku. Krevety je možné nahradit také kuřecím masem.

Ingredience: 4 porce

300 g krevet
400 g hráškových lusků
1 červená paprika
2 lžíce nasekané petrželky
sůl
pepř
olivový olej
2 stroužky česneku

Postup:

Lusky propláchněte. Papriku překrojte, zbavte semínek a nakrájejte na menší kousky. Z chřestu odkrojte tvrdé konce a pak ho nakrájejte na kousky dlouhé kolem 5 cm. Stroužky česneku oloupejte. Do hlubší pánve dejte trochu oleje a přihoďte stroužky česneku.

Zahřejte je, až se rozvoní. Pak je vyjměte a přidejte krevety, které opečte. Následně přimíchejte lusky, papriku a chřest. Krátce opečte vše společně. Stáhněte z ohně a salát rozdělte na talíře. Osolte a opeřete podle chuti. Nakonec posypte petrželkou.

Příprava: 40 min
Cena: 50 Kč

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden