Krevetový zákusek na grilu

Hotové za pár minut

Grilované krevety jsou vynikajícím pokrmem. Nejpodstatnější však je, aby byly čerstvé, protože jen na takových si můžete skutečně pochutnat.

Ingredience:


  • 30 ks předvařených krevet i s ocáskem

  • 3 stroužky česneku

  • hrst nasekané petrželky

  • 4 lžíce olivového oleje

  • 2 lžičky citronové šťávy

  • sůl

  • pepř


Postup: 

  • Krevety opláchneme, dobře osu šíme a napícháme je po 3 kusech, pokud budou větší, na předem namočené bambusové špejle.

  • V misce si připravíme marinádu. Do oleje přidáme citronovou šťávu, prolisovaný česnek a petrželku, lehce osolíme a opepříme a důkladně promícháme.

  • Krevety potřeme marinádou a necháme hodinu v chladu. Vkládáme je pouze na dobře rozpálený gril a grilujeme dozlatova a ihned je podáváme. Jako přílohu doporučujeme pečivo a různé dipy nebo studené omáčky.

reklama
reklama

Komentáře