Moje šťastná hvězda

Krevety na česneku a bílém víně

Milovníci mořských plodů se budou po těchto grilovaných krevetách jen olizovat.

Suroviny:

600 g krevet (klasických či tygřích)

2 velké citrony

½ l sladšího bílého vína

10 lžic olivového oleje

3 stroužky prolisovaného česneku

čerstvá petrželka

sůl, pepř

Postup:

Krevety zbavte skořápky a ponechejte jen „ocásek“. Ve větší míse smíchejte šťávu z jednoho a půl citronu, olivový olej, bílé víno, prolisovaný česnek a osolte a opepřete.

Krevety naložte do připravené marinády a nechte je v ní alespoň jeden den. Mezitím je dejte do lednice. Druhý den je ogrilujte. Z každé strany postačí pět až sedm minut. Přitom je potírejte zbytkem marinády.

Naservírujte krevetky na talíř a pokapejte je citronovou šťávou. Podávejte s ogrilovanými plátky citronu, bílým pečivem a petrželkou.

Náš tip

Připravte si chutný dip z trochy jogurtu, chilli omáčky a majonézy.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden