Můj kousek štěstí

Krevety po šanghajsku

Příprava: 45 min Náročnost: ● ● ● Cena: 260 Kč

Obliba mořských plodů stoupá i u nás. Jsou lahodné a zdravé.

Potřebujete:

✿ 24 ks krevet
✿ sůl, pepř
✿ solamyl
✿ olej
✿ 40 g čerstvého zázvoru
✿ 2 stroužky česneku
✿ 2 jarní cibulky
✿ 30 ml kuřecího vývaru
✿ 30 ml čínského octa
✿ 100 ml sójové omáčky
✿ sezamový olej
✿ cukr
✿ 4 lžíce smažené cibulky
✿ 1 limetku
✿ čerstvé bylinky

1. Očistěné krevety opepřete, lehce obalte v solamylu a ve woku ve vysoké vrstvě oleje osmažte, aby se zatáhly. Nechte okapat a znovu je ponořte do horkého oleje a dosmažte dokřupava.

2. Ve woku orestujte plátky česneku a zázvoru, přidejte krevety a jarní cibulku. Vše prohoďte a zalijte částí omáčky z vývaru, octa a sójové omáčky, znovu  svařte, aby omáčka obalila krevety.

3. Přidejte sezamový olej, sůl a cukr a smaženou cibulku. Na talíři krevety pokapejte šťávou z limety, zbytkem omáčky a posypte bylinkami a podávejte se.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden