Krkonošský hubník

Vyzkoušejte tuhle horalskou klasiku. Je vynikající a hodně sytá.

Potřebujete:

● 400 g čerstvých hub
● 7 rohlíků
● 1/4 litru mléka
● 2 lžíce krupice
● 8 stroužků česneku
● 3 vejce
● 2 cibule
● 2 lžíce sádla
● pepř, sůl a majoránku

Postup:

Čerstvé houby očistěte,nakrájejte na kostičky a chvíli poduste. Rohlíky pokrájejte na kolečka a zalijte mlékem.

Jakmile je z rohlíků kaše, promíchejte ji spolu s houbami, krupicí, prolisovaným česnekem, vejci, cibulí, kořením a solí. Troubu předehřejte na 170 °C, horkovzdušnou stačí na 150 ˚C. V pekáči nebo zapékací misce rozpalte tuk, horalové používali sádlo, nalijte na něj houbovou směs a pečte přibližně dvacet minut.

Před podáváním nakrájejte houbovec na kostky. Vylepšit ho můžete i kostičkami uzeného masa a nadýchat přimícháním ušlehaných bílků.

reklama
reklama

Komentáře