Krkovice s medovo-hořčičnou omáčkou

Suroviny:

4 plátky vepřové krkovice

1 cibule

2 stroužky česneku

2 lžíce hořčice

2 lžíce včelího medu

olej

voda na podlití

sůl

mletý pepř

Postup:

Plátky masa osolíme a opepříme (dobré je použít čerstvý pepř, např. mlýnek s pepřem – čerstvě namleté koření má lepší aroma). Rozpálíme pánev, na kterou jsme kápli trochu oleje. Zapneme troubu na střední teplotu. Krkovici zprudka opečeme na pánvi, z každé strany 3 minuty.

Maso se zatáhne a nevyteče z něj šťáva. Na dno pečicí mísy (pekáčku) naskládáme nahrubo nakrájenou cibuli a česnek nakrájený na tenké plátky. Podlijeme vodou.

Na zeleninu narovnáme krkovici. Připravíme si rychlou zálivku ze 2 lžic medu a 2 lžic hořčice. Promícháme a zalijeme jí plátky masa. Dáme do trouby péct zhruba na 30–45 minut (podle typu trouby), v případě potřeby podléváme při pečení vodou.

Po upečení maso vyjmeme z mísy a šťávu zahustíme lžičkou mouky, případě dosolíme a dopepříme. Plátky krkovice můžete podávat jak s bramborem, tak jen se zeleninou a pečivem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden