Křupavá domácí pizza

Oblohu na pizzu lze podle libosti měnit, a pokaždé si tak připravit chuťově jinou variantu. Upečete stejně tak dobrou pizzu jako ve vaší oblíbené pizzerii.


Ingredience:


10 g sušeného droždí


1 lžička cukru krupice


120 g polohrubé mouka


140 g hladké mouky


3 lžíce olivového oleje


1 lžička soli


400 g rajčat na plátky


1 cibule


1 balíček šunky, slaniny, nebo salámu


1 mozzarella


černé olivy


čerstvé žampiony


čerstvá bazalka 


Na omáčku:


250 ml rajčatového pyré


1 stroužek česneku


sůl a pepř


Postup:


Droždí rozmíchejte s trochou cukru a asi ve 3 lžičkách vlažné vody a nechejte vzejít kvásek.


Do mísy prosejete oba druhy mouky, přidejte sůl, olej, asi 130 ml vlažné vody a kvásek. Zadělejte hladké pružné těsto, které na dotek lehce lepí.


Z těsta vytvarujte dva bochánky a přikryjte je čistou utěrkou, uložte na teplé místo a nechte asi 1,5 hodiny kynout.


Nechte předehřát troubu s cirkulací vzduchu na maximum, okolo 300 °C, ideálně na gril. Těsto vyválejte na pečicím papíru na co možná nejtenčí plát.


Na omáčku smíchejte pyré, česnek, sůl a pepř. Vyválené těsto přeneste na plech vyložený pečicím papírem a celé ho potřete hotovou omáčkou. Povrch ozdobte plátky rajčat, mozzarellou, šunkou, cibulí, olivami a žampiony na tenké plátky. Pokapejte olivovým olejem.


Vložte do vyhřáté trouby. Po upečení nechte lehce vychladnout a ozdobte čerstvou bazalkou. Na horkém těstě bazalka rychle zčerná. Pizzu můžete posypat bylinkami, jaké máte rádi, například oreganem – i hladkolistou petrželkou. Přejeme vám dobrou chuť.


Náš tip


Jakmile máte vyválené těsto, hned placku obložte a vložte do trouby, aby těsto nezačalo znovu kynout.

reklama
reklama

Komentáře