Moje šťastná hvězda

Křupavá kachna se strapačkami

Pod pořádně vydatným obědem si rodina Veroniky Žilkové představí třeba dokřupava upečenou kachnu se strapačkami nebo bramborovými knedlíky.

Ingredience: 1 větší kachna nebo 2 menší, 4 jablka, 2 až 3 lžičky kmínu, sůl, Zelí: 500 g bílého kysaného zelí v sáčku, 500 g červeného kysaného zelí v sáčku, sádlo z kachny, 2 menší cibule nakrájené nadrobno, 2 menší syrové brambory, kmín, sůl Strapačky: 800 g syrových brambor, 250 g hrubé mouky, 1 vejce, sůl

Postup: Kachnu opláchneme, osušíme, osolíme uvnitř i vně a posypeme kmínem. Dovnitř vložíme jablka. Kachnu položíme do pekáče na záda, nahoru nakrájíme cibuli, podlijeme vodou, přikryjeme alobalem a dáme péct do předehřáté trouby při 200 °C. Po zhruba 3 hodinách kachnu odkryjeme a necháme ještě 15 minut opéct křupavou kůrčičku.

Vyndáme z pekáče a opatrně naporcujeme. Každé zelí vaříme zvlášť. Propláchneme jej a nakrájíme. V kastrolu osmahneme na sádle cibuli, přidáme zelí, kmín, osolíme, podlijeme vodou, přiklopíme a dusíme asi 20 minut.

Na strapačky si nastrouháme syrové brambory na jemném struhadle. Smícháme je s hrubou moukou, vejcem, osolíme a těsto propracujeme. Strapačky zavaříme do vroucí osolené vody. Jakmile vyplavou na povrch, povaříme je asi 3 minuty a scedíme.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden