Křupavé asijské závitky

Také milujete asijskou kuchyni? A v čínské restauraci si dáváte jako předkrm výborné závitky? Naučíme vás, jak si je můžete vyrobit doma sami. 

Suroviny na 4 porce:

½ kg mletého masa (nejlépe bůček)

2 vejce

1 mrkev

1 kedlubna

1 cibule

sůl (nebo glutasol)

sojová omáčka

pepř

Jidášovo ucho

rýžové nudle

rýžový papír

Postup:

1. Houby přibližně na půl hodiny namočte, mezitím nadrobno nakrájejte cibulku, nastrouhejte zeleninu a spařte rýžové nudle a trochu je pokrájejte.

2. Vše dejte do misky, přidejte posekané houby, mleté maso, trochu sojové omáčky, sůl, pepř dle chuti ještě 1 celé vejce a z druhého jen žloutek a důkladně promíchejte, bílek z druhého vejce smícháme s troškou piva a použijeme na namáčení rýžového papíru.

3. Takto vzniklou směs zabalte do namočeného rýžového papíru, snažte se vytvořit jakési „psaníčko“ a dávejte pozor, aby se rýžové pláty neprotrhly. Závitky smažte na pánvi nebo ve fritovacím hrnci. Rolky se podávají teplé i studené, jako příloha se hodí zeleninové saláty nebo zelenina.

.

reklama
reklama

Komentáře