Křupavé domácí bulky

Příprava: 150 min Cena za 1 várku: 36 Kč

Suroviny na 1 várku:

● 250 ml mléka
● 2 vajíčka
● 1 lžič. guaranové gumy
● 4 lž. oleje
● ½ lžič. psyllia
● 2 lžič. cukru
● 2 lžič. soli
● 450 g bezlep. mouky
● ½ kostky droždí

Postup:


Z trochy vlažného mléka a mouky, cukru a droždí připravíme kvásek. V míse smícháme ostatní ingredience, přidáme kvásek a důkladně propracujeme těsto. Dáme vykynout.

Po vykynutí těsto propracujeme na vále, vytvoříme z něj bochánky nebo umotáme rohlíky, dáme na plech a necháme kynout pod utěrkou 30–40 min. Poté pomašlujeme vodou, navrch třeba můžeme dát anglickou slaninu, sýr nebo sezamová semínka. Pečeme ve vyhřáté troubě při asi 180 °C asi 15 až 20 minut.

reklama
reklama

Komentáře