Křupavé kuře s bylinkami

Pečené kuřátko s dozlatova opečenou křupavou kůžičkou je báječným nedělním obědem pro celou rodinu.

Suroviny na 6 porcí - 1 celé kuře - sůl - 60 g másla - 2 malé citrony - čerstvé bylinky (tymián, oregano, rozmarýn) - 5 stroužků česneku - olej na vymazání

Postup

1. Kuře omyjte, osušte a ze všech stran osolte (i vevnitř). Tři lžíce másla smíchejte se strouhanou kůrou z jednoho citronu a dvěma lžícemi nasekaných bylinek. Směs vetřete dovnitř kuřete a pod kůži na hrudníku.

2. Kuře dejte do vymazaného pekáčku prsy dolů. Druhý citron rozpulte, stroužky česneku oloupejte a nasekejte a položte se zbylým máslem na kuře.

3. Vložte do trouby vyhřáté na 200 °C a pečte 20 minut. Pak teplotu stáhněte na 180 °C, kuře otočte a přelijte šťávou. Pečte doměkka, asi 70 až 80 minut. Občas přelijte šťávou.

4. Podávejte s rýží, bramborami nebo pečivem a zeleninovou oblohou.

reklama
reklama

Komentáře