Krůtí prsa plněná špenátem

Lehké, přitom chuťově výrazné jídlo, ideální jako nedělní oběd.


Ingredience: na 4 porce


 750 g krůtích prsou
 300 g špenátu
 1 menší cibule
 3 stroužky česneku
 100 ml smetany
 2 vejce
 3 lžíce másla
 snítka oregana
 sůl
 pepř


Postup:


Česnek a cibuli nakrájejte nadrobno, špenát nasekejte. Na másle nechte zesklovatět cibuli, přidejte česnek a následně špenát. Když ztmavne a povolí, zalijte jej smetanou s rozkvedlanými vejci. Směs osolte, opepřete, ochuťte oreganem a odstavte z plamene.


Krůtí prso rozkrojte na plát a přes fólii lehce rozklepejte. Lehce ho osolte, potřete silnější vrstvou špenátové směsi, zabalte a ovažte kuchyňským provázkem a lehce osolte. Na pánvi na másle roládu krátce osmažte.


Poté vložte roládu do pekáčku, mírně podlijte vodou a pomalu ji pečte při 180 °C v předem vyhřáté troubě asi hodinu a půl. Roládu pravidelně přelévejte výpekem. Hotovou roládu podávejte s pečenými novými bramborami a chřestem, a pokud není jeho sezona, tak třeba s brokolicí.


Příprava: 150 min
Cena za 1 porci: 230 Kč

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden