Krůtí prsa s brusinkami

Suroviny na 4 poce:

3 plátky krůtího masa

1 brusinkový kompot

0,15 l sladké smetany

1 cibule

1 mrkev

1 petržel

1 celer

sušené houby (předem namočené)

bobkový list

nové koření

tymián

sůl

pepř

olej

na přílohu:

500 g brambor

2 menší cibulek

80g másla

sůl

olivový olej

Postup:


  1. Maso naklepeme, osolíme, opepříme, poklademe brusinkovým kompotem a nakrájenými houbami a zabalíme do rolády. V kastrolu na oleji orestujeme nakrájenou mrkev, cibuli a celer s bobkovým listem, novým kořením a tymiánem. Do směsi vložíme rolády a opečeme. Zalijeme vodou z hub a dusíme v troubě při 200 °C doměkka. Hotové maso vyndáme, omáčku přecedíme a zeleninu propasírujeme, zjemníme smetanou, dosolíme.

  2. Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme ve slané vodě. Slijeme a přidáme máslo. Necháme přikryté pokličkou a pak proházíme, aby se brambory dobře omastily. Na trošce olivového oleje orestujeme na kolečka nakrájenou cibulku, přimícháme ji do brambor, dosolíme a opepříme podle chuti a může se podávat s nakrájenou roládou.


Extra tip: Místo brusinek můžeme použít meruňkový kompot.

reklama
reklama

Komentáře