Krůtí roláda

Ke slavnostnímu velikonočnímu obědu je krůtí roláda ideální volbou.

Příprava: 75 minut

Náročnost: **

Cena za porci: 48 Kč

Suroviny na 4 porce

- 650 g krůtích prsou

- 120 g anglické slaniny

- 100 g vepřové šunky

- 1 pórek

- 200 ml bílého vína

- 1 lžíce plnotučné hořčice

- 3 lžíce mraženého zeleného hrášku

- hrst pažitky

- sůl, pepř

Postup

1. Krůtí prsa naklepte, osolte, opepřete a potřete hořčicí.

2. Na pánvi orestujte nakrájený pórek a slaninu. Přidejte hrášek a směs okořeňte.

3. Na pláty masa dejte šunku, doprostřed směs z pánve a zamotejte. Upevněte nití a osolte. Roládu na prudkém ohni zatáhněte a pak vložte do pekáče. Zalijte vínem a pečte při 170 ºC asi 60 minut.

reklama
reklama

Komentáře