Krůtí roláda se špenátem

Příprava: 65 minut, Náročnost: 1, Cena: 26 Kč

Maso obsahuje vitamín B, železo, hořčík a další důležité prvky pro lidský organismus.

Suroviny pro 4 osoby:


  • 400 g plát z krůtích prsou

  • 40 g listů špenátu

  • 100 g plátkové anglické slaniny

  • 6 stroužků česneku

  • 1 červená paprika

  • 2 vejce

  • 3 lžíce slunečnicového oleje

  • 2 lžíce másla

  • 1 mrkev

  • pepř

  • sůl


Postup:

Oloupaný česnek nastrouháme najemno, špenát nakrájíme na nudličky. Na pánvi na másle zlehka opracujeme špenát, přidáme 3 stroužky česneku, pepř a vejce.

Připravíme si plát z krůtích prsou, který lehce poklepeme paličkou na maso, osolíme a poklademe na něj anglickou slaninu. Na ni naneseme špenátovou směs a na proužky nakrájenou červenou papriku, pak stočíme do rolády a zpevníme nití.

V pánvi v rozpáleném oleji ze všech stran opečeme roládu. Pak ji přendáme do pekáčku a dáme zhruba na 40 minut péct. Lehce podlijeme vodou, přidáme zbylý česnek a na hrubo nastrouhanou mrkev. Po upečení odstraníme nit a nakrájíme na plátky. Podávat můžeme například s vařenými brambory..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden