Krůtí stehna na zelenině

Suroviny:


  • 2 kusy krůtích stehen

  • olivový nebo rostlinný olej

  • 1 mrkev

  • ½ celeru

  • 2 – 3 kusy petržele

  • 1 bílá cibule

  • 2 brambory

  • tymián nebo oregano

  • sůl a pepř


Postup:

Troubu předehřejeme na 180 °C. Všechnu zeleninu a brambory očistíme, oloupeme a nakrájíme na kousky, cibuli na půlměsíčky. Ve velkém pekáči rozehřejeme olej a opečeme na něm stehna.

Vyndáme je a do pekáče dáme zeleninu a brambory. Zakapeme zbylým olejem. Stehna položíme navrch a vše osolíme a opepříme. Posypeme zvolenými bylinkami, které přitom trochu promneme v prstech. Pekáč přikryjeme a maso pečeme asi 2 hodiny (záleží to na velikosti stehen).

Pokud je maso už měkké, necháme pekáč odkrytý a stehna pečeme ještě chvíli, aby se vypekla kůžička. Pak je naporcujeme (odstraňte kromě kostí i ostré tuhé šlachy) a podáváme s pečenou zeleninou, kterou můžeme doplnit ještě čerstvým pečivem, šťouchanými bramborami nebo rýží.



  • 4 porce

  • středně náročné

  • nad 2 hodiny


TIP:

Pečení s kostí mu dodá ještě výraznější chuť a zelenina potřebný šmrnc a svěžest.

reklama
reklama