Můj čas na kafíčko

Kryté aquaparky v Česku

Pokud máte rádi koupání, není nic příjemnějšího než navštívit některý z našich vyhlášených krytých aquaparků. Vybrali jsme pro vás šest nejlepších napříč celou Českou republikou.

Jihlava

Právě v Jihlavě se nachází ten vůbec největší vodní park na Vysočině. Díky množství zábavních a relaxačních prvků poskytuje dospělým, ale i dětem celoroční aktivní odpočinek a povyražení při plavání, a vůbec vodních hrátkách. Kapacita aquaparku je 240 osob.

V krytém areálu se nachází velký rekreační bazén, vírřivý bazén k relaxaci o teplotě okolo 34 °C a dětské brouzdaliště. Kromě bazénů je možné také využít klasickou saunu, parní lázeň včetně relaxačních zón s lehátky.

Nachází se tu také Kneippův chodník, což je vodoléčebná porocedura, která pomáhá při bolestech hlavy či syndromu studených nohou. Pokud se budete chtít občerstvit, pak využijte Bufet U Mývala, který je otevřen každý den od 10 do 20 hodin.

Moravia

Aqualand Moravia je největší aquapark u nás. Nachází se v Pasohlávkách asi 20 minut autem od Brna. Areálu vévodí velký Neptun Pool, kde si můžete nejen odpočinout, ale i zaplavat.

Proplavete jím až do venkovního vyhřívaného bazénu Riviéra, odkud je nezapomenutelný výhled na Pálavské vrchy. Venku můžete otestovat i termální bazény Romulus a Remus s teplotou až 37 °C, které jsou v provozu celý rok.

Nejmenší návštěvníci si pak mohou zařádit ve dvou dětských bazénech se skluzavkami, vodními děly a chrliči. Je tu navíc i dětská odpočívárna.

Olešná

Krytý aquapark Olešná je umístěn do prostředí přehrady Olešná ve Frýdku-Místku s výhledem na panorama Beskyd a Lysou horu. Tento aquapark je schopen celoročně poskytnout nesmírně příjemné zážitky dětem i dospělým také díky vodě teplé 31 °C.

Z atrakcí je zajímavý proudový kanál s houpacím bazénkem, vzdušná lehátka i sedačky či masážní trysky a whirpool. Pro nejmenší návštěvníky je připraven dětský nerezový bazén, umístěný v samostatné odhlučněné zóně.

V rámci saunového světa můžete využít různé typy saun, včetně parní lázně s aromaterapií, solných římských lázní či saunového ceremoniálu ve finské sauně.

Aquapalace

Právě pražský Aquapalace je vyhledávaný hlavně pro rodiny s dětmi, tedy pokud hledáte bazén jako místo pro výlet s vnoučaty, je tohle ideální varianta. Je rozdělen na tři tematické paláce – dobrodružství, pokladů a relaxu.

V tom prvním najdete spoustu tobogánů a skluzavek. Ve druhém pohádkově rodinnou atmosféru s vrakem pirátské lodi a také s možností sledovat velkou vodní laser show. V paláci relaxu zase najdete klid ve formě vířivek.

Je tu ale také 19 metrů dlouhý bazén, kde si v klidu zaplavete. V areálu jsou mj. dvě samoobslužné restaurace, kde si můžete dát něco dobrého k jídlu. Přímo v areálu se dá navíc i ubytovat v Hotelu Prague.

Babylon

Jestliže máte rádi originalitu, rozhodně si udělejte výlet do Aquaparku Babylon v Liberci. Překvapí vás výzdoba, která je inspirována romány Julese Verna.

Kromě vodních atrakcí vás aquapark naláká také do tajemné vodní jeskyně s akvárii, dopřeje vám relaxaci ve vířivkách či Saunovém světě. Bazény tu mají nejnižší teplotu 27 °C, jsou tu ale samozřejmě i mnohem teplejší.

Děti jistě potěší čtyři tobogány včetně adrenalinového trychtýře, tzv. Spacebowlu. Samozřejmostí je dostatečně zásobený bar s občerstvením. V Atriové hale na vás čeká varhanní hudba s barevnými světly, a to vždy ve 12, 14, 16, 18 a 20 hodin. Zajímavá je také laser show, která tu probíhá hned třikrát denně.

Františkovy Lázně

Příjemné chvíle můžete strávit také v Aquaforu ve Františkových Lázních. Čekají tu na vás bazény s minimální teplotou 28 °C. K rozmazlování slouží vodní stěnová masáž, vzduchové masážní lavice, vzduchová perlička, vřídla nebo třeba sauna.

Nachází se tu také Lázeňská klinika se širokým výběrem tradičních lázeňských procedur s garantovaným využitím místních přírodních léčivých zdrojů. Jedná se o nejmodernější a největší kliniku v Karlovarském kraji.

Dobře najíst a napít se můžete v místním Snack-baru. Otevřeno je od pondělí do neděle od 9 do 21 hodin. Vstupné za dvě hodiny činí 250 Kč za osobu.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden