Můj čas na kafíčko

Které bylinky dokážou zatočit se zimnicí?

Ten nepříjemný okamžik, kdy drkotáte zuby a celé tělo se nekontrolovatelně třese, si prožil asi každý z nás. My vám ale poradíme, jak se zimnicí zatočit a trápení si zkrátit.

Zimnici a zvyšování tělesné teploty vyvolávají různé druhy zánětů v těle. A jak ji poznáte? Nemocný člověk se i přes veškeré své snahy nemůže žádným způsobem zahřát. Nepomáhá přidávání vrstev oblečení ani dvě deky navíc. Navíc trpí nekontrolovatelnou třesavkou. V takovém případě vám nic moc nepomůže. Pokud ovšem máte doma někoho, kdo by vám mohl připravit čaj, požádejte ho o dva následující. Než budou hotové, přikryjte se a odpočívejte.

Směs s hřebíčkem na prohřátí

Bude potřeba smíchat jednu čajovou lžičku zeleného čaje, špetky mletého pepře, tří hřebíčků a půl lžičky mletého zázvoru. Tuto směs zalijte 200 ml vroucí vody a nechte 5 až 10 minut vyluhovat. Po uplynutí doby směs přeceďte a po malých doušcích popíjejte. Zhruba po třetím doušku vlažného čaje byste měli cítit, jak se vám po těle rozlévá teplo. Pijte, dokud nedojde k výraznému pocení. To by mělo nastat po vypití celého klasického šálku.

Vrbová kůra s citronovou šťávou

Pokud byste neměli doma hřebíček, můžete vyzkoušet další recept na zimnici. Budete potřebovat 20 gramů vrbové kůry a 20 gramů natě meduňky lékařské. Bylinky důkladně promíchejte. Ze směsi odeberte jednu lžíci a přelijte ji vroucí vodou. 10 minut vyluhujte a poté sceďte. Nakonec do čaje vymačkejte šťávu z poloviny citronu a pijte dostatečně horké.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden