Moje šťastná hvězda

Které hvězdy nadobro zanevřely na muže?

Nevzpamatovaly se z rozvodu

Toužily po lásce, ale pohádkového konce se nedočkaly. Namísto toho si musely projít nemilosrdným rozvodem, nevěrou a intrikami. Než aby se znovu vystavily riziku velkého zklamání, mnohé z nich se raději oddaly totální samotě.

Na prázdnou postel si už zvykla

Za její nepovedené vztahy může prý matka. Herečka KATEŘINA MACHÁČKOVÁ (66) byla v tomto směru vychovávaná velmi přísně. Její maminka otěhotněla už během studií, a tak nakonec školu nedokončila. Protože se bála, aby stejný osud nepotkal i dceru, kluky jí zakazovala a až do třetího ročníku ji u školy vyzvedávala, aby se náhodou nezačala s někým vídat. Před láskou ji ale samozřejmě neuchránila. Kateřina se zamilovala do svého spolužáka PETRA SVOJTKY (†35), se kterým v jednadvaceti letech otěhotněla a nakonec si ho vzala za manžela.

Žádala potrat

Tehdy začal opravdový boj mezi dcerou a matkou, která ji nutila, aby si dítě nechala vzít. To se ale nestalo, a tak ji alespoň později natlačila do rozvodu. Herečka zůstala dlouhých deset let bez partnera a sama také vychovávala syna PETRA (44). Přes to všechno ale na vztahy nezanevřela a nakonec se podruhé provdala.

Musela si vybrat

Tentokrát byl jejím vyvoleným režisér IVAN ZMATLÍK (71), jemuž porodila dceru HELENU (35). Scénář s její matkou se ale do puntíku opakoval, a tak se herečka rozhodla ji úplně odstřihnout od svého života. „Řekla jsem si buď matka, nebo manželství,“ vzpomíná. Bohužel ani to ji rodinné štěstí nezaručilo a zanedlouho poté se podruhé rozváděla. Tehdy se zařekla, že už muže po svém boku nechce, a slovo dodržela. Od té doby se vedle herečky žádný muž, kterého by označila za svého partnera, neobjevil.

Ivana Andrlová.

Drsný rozvod ji navždy poznamenal

V manželství vydržela IVANA ANDRLOVÁ (55) celých 15 let. Se svou velkou láskou, hereckým kolegou IVANEM VYSKOČILEM (70), se postavila před oltář, když jí bylo dvacet. Protože v té době měla už zástupy obdivovatelů, všechny velice překvapilo, že si vybrala partnera, který byl o 14 let starší než ona a měl dokonce už dvě děti z předchozího manželství. Jenže lásce se holt poručit nedá, a tak se mlaďounká herečka vrhla do náruče muže, který v budoucnu vystřídal ještě řadu partnerek.

Válka mezi herci

Teď si ale užívají zamilované chvilky, z nichž brzy vzejde dcera MICHAELA (26). Ještě než oslaví šesté narozeniny, její maminka požádá o rozvod, který se nakonec stane jedním z nejbouřlivějších v našem show byznysu. Provázely ho hádky a urážky, jeden druhého obviňoval z nevěry a nakonec se začali dohadovat o majetek a opatrovnictví dcery. Přestože Ivan, který měl už rozjetý románek s tureckou emigrantkou ANIFE (42), již si později vzal za ženu, tvrdil, že ho Andrlová podvádí se svým kolegou z divadla, byla to právě ona, kdo po rozvodu zůstal sám. A může za to právě krutý konec velké lásky. Není to ale velká daň, když je to tolik let?

Rozvod delší než svazek

Patří mezi slavné ženy, kterým nevyšlo první manželství a na další už nenašly odvahu. Herečka IVA JANŽUROVÁ (75) sice nezůstala sama, ale rozvod ji spolehlivě odradil od toho, aby znovu uvěřila v lásku na celý život.

Pomlouvali se

Byla příliš mladá, když se rozhodla vstoupit do manželství s filmovým kameramanem JANEM EISNEREM (81). Všichni v jejím okolí viděli, že se k sobě tihle dva vůbec nehodí, ale ona si nenechala poradit. Svého rozhodnutí ovšem začala litovat velmi brzy. Už půl roku po svatbě se dvojice domluvila na rozvodu, a protože v té době nebyly úřední konce manželských svazků tak běžné, museli na sebe házet špínu, aby jim žádost vůbec uznali. „Tenkrát jsem se rozhodla, že tohle už nikdy podstoupit nechci,“ vzpomíná na kruté a ponižující chvíle před soudem. Když se tedy znovu zamilovala, tentokrát do režiséra STANISLAVA REMUNDY (†84), byla už mnohem opatrnější. Nakonec v tomto vztahu setrvala až do jeho smrti v roce 2012. O svatbě se u nich doma však nikdy raději nemluvilo. Někteří zasvěcení ale tvrdí, že přece jen Iva o sňatek s režisérem stála, nikdy se prý však nedočkala žádosti o ruku, a proto toto téma pojala jako tabu, které rozhodně nezmění.

Iva Janžurová.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden