Můj čas na kafíčko

Které ovoce jíst a čemu se vyhnout při hubnutí?

Možná si myslíte, že během diety, tedy když se mermomocí snažíte zhubnout, je veškeré ovoce stejně jako zelenina jednou z pochutin, kterou se můžete cpát do sytosti. To je ale velký omyl! Záleží totiž na tom, jaké ovoce vám zrovna přijde pod ruku.

Některé vás s hubnutím může dokonce pomoct. Jiné je naopak kvůli velkému množství cukrů přímo strašákem vašeho organismu. V každém případě jezte to méně zralé a jen v dopoledních hodinách.

Jaké ovoce je tím pravým?

Bez jakýchkoli výčitek se můžete během diety pustit třeba do ananasu nebo kiwi. Ten je zrovna jedním z největších spalovačů tuku. Navíc obsahuje vzácné enzymy, které zabraňují tukům se v těle vůbec ukládat. Podobným pomocníkem jsou také jablka, která působí lehce projímavě, takže vám pomůžou pročistit střeva. Bát se nemusíte citrusů ani melounů. Ty jsou z velké části tvořeny vodou. A také nízkokalorických borůvek či broskví. Čemu byste se měla naopak vyhnout? Mezi nejkaloričtější druhy ovoce patří jinak velmi oblíbené tučné avokádo nebo banán, který zase obsahuje zbytečně hodně cukrů.

Od takového ruce radši dál

Sporným druhem je třeba papája, která má hodně kalorií, ale čistí organismus a podporuje spalování tuků v těle. Časem už podle konzistence ovoce poznáte, jestli je pro vás během die- ty vhodné, nebo byste se ho na nějakou dobu měla radši úplně pro ranní či odpolení svačinky vyhnout.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden