Můj čas na kafíčko

Které ponožky jsou nejvhodnější?

V posledních letech se rozmohla neskutečná móda, a sice nošení bot bez ponožek! Kožní lékaři však před tímto stylem varují! Ponožky bychom nosit prostě měli. Jak vybírat?

1. V první řadě je nutné zmínit, že nošení uzavřené obuvi bez ponožek může způsobit vážné kožní obtíže.Většina lidí nenosí kvalitní prodyšnou obuv a nožka se tak v ucelené botě potí! Pot se ale nemá kam vstřebávat a zůstává na pokožce chodidla. Ta se pak zapařuje, vznikají otlaky, puchýře a další bolestivé problémy.

2. Jaký materiál je nevhodnější? Nejčastěji se lidé shodují, že ideální jsou ponožky z bavlny. Má totiž nejen vynikající savost, ale zároveň je velmi pevná a příjemná na dotek. Výrobci často složení materiálu šidí a ponožky za 100% bavlny najdete jen málo. Přesto se určitě vyplatí hledat.

3. Pozor si dejte na umělohmotné ponožky, které sice stojí pár korun, ale po jednom použití jsou na vyhození. Laciné materiály totiž snadno natáhnou pachy, kterých se často nezbavíte ani po vyprání. Při nákupu ponožek je nejlepší koupit jeden pár, vyzkoušet ho a pokud vám vyhovuje, teprve pořídit další.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden