Moje sladké tajemství

Který střih je ten pro vás?

Proměňte se pomocí účesu!

Barva vlasů a střih účesu je poměrně důležitým faktorem, který ovlivňuje vaši osobnost a to, jak jste vnímána okolím. Proto při výběru účesu buďte pečlivá.

Nejlépe vždy uděláte, když se svěříte do rukou odborníka. Může se ale stát, že vám chce kadeřnice na hlavě udělat účes, který se liší od toho, co by se líbilo vám. Proto se nejdřív podívejte, jaký účes je pro vás ten nejvhodnější.

Kulatý obličej

Vlasy pod ramena jsou pro kulatý obličej naprosto nejideálnější. Svou délkou ho opticky lehce protáhnou, a když jsou navíc šikovně sestříhané, zamaskují širší partie v oblasti lícních kostí.

Navíc můžete střídat pěšinku uprostřed i ofinu na stranu podle libosti. Dávejte si pozor na objem po stranách obličeje. Vlasy vyfoukejte spíše do rovna a nahoře lehce natupírujte.

Barva, střih i délka účesu umějí zázraky.

Ostré rysy

Obličej přibližně stejně široký jako dlouhý, má výrazné a ostré rysy. Právě proto, že jde o výrazný typ obličeje, hodí se k němu střihy vlasů, které jej zjemní. K tomu mohou pomoci například zvlněné nebo asymetricky střižené vlasy.

Symetričnost střihu nebo účesu je něco, čemu by se lidé s hranatým obličejem měli vyhnout. Délka zde příliš velkou roli nehraje, ideální ale je tak kolem ramen.

Srdcovitý typ

Je chybou snažit se ho zakrýt pomocí ofiny, protože ta naopak pomůže k jeho zvýraznění. Důležitější je tedy zaměřit pozornost k spodní části obličeje a opticky jí dodat objem.

Vrstvené účesy, postupně sestříhané nebo zvlněné vlasy se k srdcovitému typu obličeje nejvíce hodí. Vhodná je délka pod ramena a nedoporučují se objemné nebo vysoké účesy.

Vyberte si barvu vlasů, podle svého typu

Jarní typy jsou světlé ženy. Pleť je jakoby průsvitná s růžovým či béžovým podtónem. Oči mohou být modré, modrozelené, šedozelené nebo zlatohnědé.

 Pro barvení si vybírejte z tónů plavé od světlé barvy pšenice až po medovou.
 Nevhodné jsou barvy tmavě měděné a tmavě hnědé, rudé či zrzavé.

Letní typ žen v dětství bývá blond a postupem času mohou být až hnědé. Barva očí je šedomodrá, modrozelená, nebo šedohnědá.

 Ideální je škála od středně plavé po tmavě plavou, oříškovou či světle hnědou barvu.
 Nehodí se zlaté efekty, tmavě hnědé tóny a měděné tóny.

Podzimní typ. Vyznačuje se světlejší zlatavou pletí, posetou pihami. Oči bývají v barvě modré, stejně tak i hnědé, zelenohnědé.

 Ideální barva je kaštanová, rubínová či měděná.
 Vyhněte se blond a modrofialovému odstínu.

Zimní typ patří nejen porcelánově světlá pleť, ale také olivová. Oči jsou v odstínu modré, šedé nebo hnědé až černé.

 Vlasy zvýrazní tmavě fialová či červenofialová barva borůvek nebo ostružin.
 Rozhodně se nezkoušejte změnit v blondýnu a vyhněte se hnědým barvám se zlatým odleskem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden