Moje sladké tajemství

Kukuřice pečená v troubě

Suroviny:

2 kukuřice

3 lžíce oleje

1 lžička sušeného česneku

sladká chilli omáčka

sůl

4 tenké plátky másla

Na podávání:

máslo + 1 stroužek česneku

nebo máslo + bylinky (bazalka, petrželka, pažitka aj.)

Postup:

Olej smíchejte se solí a česnekem. Nachystejte si alobal, buď hrubší grilovací, nebo obyčejný ve třech vrstvách.

Kukuřici omyjte, osušte utěrkou, potřete ochuceným olejem a zakápněte lehce chilli. Na každou položte plátek másla a zabalte do alobalu. Pečte na 180–200 °C 45–55 minut, podle velikosti klasů.

Máslo utřete s česnekem nebo bylinkami a položte na horký klas. Vše případně podle chuti osolte a podávejte.

Tip!

Ideální je čerstvá kukuřice, ale použít můžete i zmraženou. Jen ji musíte nechat rozmrazit pozvolna.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden