Moje šťastná hvězda

Kukuřičná polenta s houbami a řeřichou

Hodí se jako příloha k masu nebo jako samostatné jídlo. Už jste někdy vyzkoušeli kukuřičnou kaši?


Suroviny:


750 ml vody


200 g instantní polenty


40 g nastrouhaného sýru grana padano


2 lžíce másla


sůl


hrst řeřichy


2 hrsti sušených hub nebo žampionů


2 stroužky česneku


olivový olej


1 lžíce citronové šťávy


Postup:


Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Následně do ní nasypejte polentu a vařte dle návodu na obalu. V pánvi rozehřejte olej s trochou másla a houby orestujte.  


Přidejte do pánve prolisovaný česnek, sůl a pepř. Do připravené polenty vmíchejte orestované houby a přidejte i hobliny sýru grana padano. Pokrm zasypejte řeřichou ochucenou citronovou šťávou.


Náš tip


Kukuřičnou polentu s houbami můžete ještě na chvíli zapéct v troubě.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden