Moje sladké tajemství

Kulajda podle Nadi Urbánkové

Suroviny:  hrst lišek a hříbků  1 cibule  2 lžíce sádla  4 lžíce hladké mouky  svazek kopru  špetka drceného kmínu  špetka pepře a soli  zakysaná smetana  ocet dle chuti

Postup: Do litru osolené vody dáme na kostky nakrájené brambory. Následuje koření, kmín a pepř. Brambory vaříme do poloměkka. Zatím si na sádle osmažíme nakrájenou cibulku a pokrájené houby. Vše zlehka orestujeme a podusíme.  Dále si uvaříme čtyři vejce natvrdo. Nakrájená vejce a houby dáme k uvařeným bramborám.

Nada Urbankova

Přidáme trochu kopru a povaříme. Nakonec za stálého míchání přidáme zakysanou smetanu, ve které si rozmícháme hladkou mouku. Deset minut povaříme a podáváme. Na stůl dáme i ocet pro dochucení..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden