Kulajda se žampiony

Sytá a hustá polévka s krajícem domácího chleba z fleku nahradí i hlavní jídlo.

Suroviny na 4 porce

- 6 brambor - 200 g zakysané smetany - 150 g žampionů - 2 vejce - 2 oloupaná vejce natvrdo - 2 lžíce octa - 2 bobkové listy - 1 stroužek česneku - špetka kmínu - 3 kuličky nového koření - 50 g nasekaného čerstvého kopru - 1 lžíce hladké mouky - sůl, pepř

Postup

1. Brambory oloupejte, omyjte a nakrájejte na kostičky. Žampiony očistěte a nakrájejte na kousky. Pak oboje povařte v osolené vodě, do které přidáte bobkový list, nové koření, sůl, pepř a kmín.

2. Až brambory změknou, přidejte do vody zakysanou smetanou smíchanou s hladkou moukou. Za stálého míchání krátce povařte. Nakonec přidejte prolisovaný česnek.

3. Podle chuti okyselte octem a přidejte nasekaný kopr. Nakonec do polévky rozklepněte vejce a povařte ještě asi dvě minuty.

4. Polévku naservírujte do misek, ozdobte natvrdo uvařených vejcem rozkrojeným na půlky nebo měsíčky a koprem.

reklama
reklama