Kuře marinované v sambal omáčce

Máte rádi pálivá jídla? V tom případě si kuře na tento způsob dozajista oblíbíte.


Suroviny:


1 celé kuře, případně 4 čtvrtky nebo 4 stehna


1 lžíce mleté kurkumy


sůl


½ kg čerstvých chilli papriček


1 l oleje na smažení


250 g čerstvých rajčat


800 g červené cibule


Postup:


Kuře nasolte. Pokud jste zvolili kuře celé, naporcujte ho na jednotlivé díly. Dále ho obalte v kurkumě. Nasekejte najemno chilli papričky, rajčata a cibuli. V hluboké pánvi rozpalte olej a kuře ze všech stran osmahněte dokřupava tak, aby bylo uvnitř maso hotové. Vyjměte ho z pánve.


Ve stejné pánvi orestujte chilli, rajčata a cibuli. Směs osolte. Vraťte do pánve i osmažené kuře a v omáčce ho důkladně obalte. Pokrm podávejte s rýží, hodí se ale i čerstvé pečivo.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden