Kuře na paprice

Suroviny:  1 cibule  2 lžíce másla  3 kuličky nového koření  1 bobkový list  špetka sušeného tymiánu  1 naporcované kuře  sůl a pepř  sladká paprika na kuře  500 ml kuřecího vývaru  2 lžíce hladké mouky  1 kelímek smetany ke šlehání  600 g vařené rýže

Postup:  Cibuli pokrájíme najemno a pak ji 3–5 minut smažíme na másle spolu s novým kořením, bobkovým listem a tymiánem.

Mezitím naporcujeme dobře omyté a osušené kuře a všechny části osolíme a opepříme a důkladně ze všech stran posypeme sladkou paprikou.  Pak porce masa obalíme v základu v hrnci, lehce podlijeme – cca 100 ml kuřecího vývaru – a dáme do trouby předehřáté na 180–200 °C a hodinu až hodinu a půl pečeme.

V průběhu pečení případně ještě mírně podléváme vývarem, jinak maso poléváme výpekem.  Pekáč vytáhneme z trouby, maso vyjmeme. Hladkou mouku rozmícháme ve smetaně a pak ji vlijeme do pekáčku, zahříváme a přiléváme vývar, aby vznikl dostatek hustší omáčky.

Patnáct minut prohřejeme. Maso podáváme s rýží, přelité omáčkou, nebo s knedlíkem či těstovinami..

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama