Kuře pečené na pivní plechovce

Nemáte na chalupě pekáč? Nevadí, kuře lze upéct i na pivní plechovce.

Potřebujete:

1 menší kuře bez drobů, olej, 2 stroužky česneku, 1 lžičku sušené cibule, 1 lžičku červené papriky, 1 lžičku chilli, špetku pepře, sůl

Postup


  1. Očištěné kuře dobře osolte a dejte na hodinu vychladit do lednice.

  2. Koření smíchejte s olejem na marinádu. Vychlazené kuře důkladně potřete marinádou, konce křídel svažte za zády a nechte je při pokojové teplotě odpočívat půl hodiny. Plechovku piva otevřete a polovinu piva odlijte.
    Do horní části udělejte nožem dva otvory. Plechovku položte na pekáč nebo třeba na pánev a postavte na ni kuře tak, aby byla skoro celá v kuřeti.

  3. Kuře vložte do trouby vyhřáté na 180 °C nebo je postavte na horký gril. Doba pečení závisí na velikosti kuřete. V troubě pečte 40 minut až hodinu, na grilu při středním žáru asi hodinu a čtvrt. Hotové kuře nechte 10 minut odpočívat, poté je sundejte z plechovky a naporcujte. Podávejte se zeleninou a čerstvým pečivem. .

reklama
reklama