Kuře po katalánsku

Suroviny na 6 porcí:

50 g slaniny

0,6 l kuřecího vývaru

5 rajčat

1 velká červená cibule

4 stroužky česneku

250 g rýže

1 velké kuře

4 lžíce sterilovaného hrášku

sůl

1 lžička mleté sladké papriky

podle chuti mletý pepř

šafrán podle potřeby

olej

Postup:

Kuře omyjeme a rozdělíme na 6 kousků, které osolíme a opepříme.Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Česnek oloupeme a posekáme nahrubo. Slaninu nakrájíme na kostičky. Rajčata spaříme, sloupneme a také nakrájíme na kostky. Hrášek necháme okapat. Propláchneme rýži.   Na velké hluboké pánvi rozpálíme olej, ve kterém prudce ze všech stran opečeme kuřecí kousky.

Kuře vyjmeme a na výpeku rozškvaříme slaninu. Přidáme cibuli a česnek, přisypeme červenou papriku. Jakmile paprika zpění, vše zalijeme 1 dl vývaru. Nyní do směsi vrátíme opečené kousky kuřete, vložíme rajčata, hrášek, rýži a šafrán.Kuře promícháme a zalijeme zbylým vývarem. Přikryjeme pokličkou a pozvolna dusíme doměkka. Podáváme teplé, vhodným doplňkem ke kuřeti po katalánsku jsou saláty z čerstvé zeleniny.

reklama
reklama