Můj čas na kafíčko

Kuře tabaka

Suroviny:

1 celé kuře

5 stroužků česneku

2 lžíce drobně nasekaného kopru a cibule

100 ml oleje

mletý pepř

sůl

provensálské bylinky a čerstvý chléb

Kuře tabaka si zamilujete.

Postup:

Očištěné kuře na hřbetě nařízněte po celé jeho délce a krk s páteří odsekněte (masité kosti můžete využít na přípravu polévky).

Rozevřené kuře rozklepejte, osolte, silně potřete utřeným česnekem a dejte do hrnce opéci na rozpáleném oleji.

Kuře zakryjte menší poklicí a tu zatižte závažím, aby maso bylo stlačené ke dnu nádoby.

Opékejte na mírném ohni 20–30 minut z obou stran dozlatova.

Hotové kuře servírujte na nahřáté míse s opečeným chlebem.

Starý gruzínský recept se jmenuje podle nádoby taba, ve které se připravuje. Vám ovšem postačí hrnec nebo hluboká pánev. Kuře vyberte malé a můžete jich udělat i víc.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden